Om Valfjället Skicenter

Om Valfjället

Vinter

Valfjället har funnits sen 1972.
På anläggningen finns allt nära till hands och det är ski in – ski out från Drömbyn till backarna. Här njuter man lugnet i en familjär atmosfär och det är lätt att hitta på den lilla anläggningen med det stora hjärtat!

Valfjället är inget fjäll utan ett berg där varje nedfart är noga planerad för att ge bästa skidåkningen och utsikten är magnifik på toppen med utsikt över landskapet! Här törs du lugnt släppa barnen fria!

Sommar

Naturen kring Valfjället är fantastisk alla årstider, men sommaren är något alldeles extra och erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser.

Med sitt centrala läge är Valfjället omgivet av vildmark och orörda skogar, med Valfjället som utgångspunkt finns det saker att göra på för alla i familjen som önskar en aktiv semester tillsammans.

Vandra, bada, fiska, rida, paddla kanot, spela golf, vildmarkssafari och inte minst shoppping på vår fantastiska gränshandel Charlottenberg som bara ligger 8km bort!

Vi erbjuder guidade fisketurer och kajakpaddling - kontakta oss för mer info!

 • Aktuellt

  Läs om allt som händer i och kring Valfjället.

 • Vägen hit

  Valfjället erbjuder en av södra Sveriges högsta fallhöjder och över 4 miljoner människor i Sverige och Norge når oss över dagen. Till Valfjället komm…

 • Kontakta oss

  Skiduthyrning, skidskola, skidverkstad & liftkortsförsäljning Telefon +46 (0)571-321 62 Valfjället Skicenter AB Telefon +46 (0)571-321 62 E-post info…

 • Nu kan drömmen bli verklighet - köp en bit av vackraste Wärmland!

  Nu kan drömmen bli verklighet - köp en bit av vackraste Wärmland! Eget fritidshus i Valfjället med ski in/ski out läge intill Matts Olsson backen. Me…