Om Valfjället

Vinter

Valfjället har funnits sen 1972.
På anläggningen finns allt nära till hands och det är ski in – ski out från Drömbyn till backarna. Här njuter man lugnet i en familjär atmosfär och det är lätt att hitta på den lilla anläggningen med det stora hjärtat!

Valfjället är inget fjäll utan ett berg där varje nedfart är noga planerad för att ge bästa skidåkningen och utsikten är magnifik på toppen med utsikt över landskapet! Här törs du lugnt släppa barnen fria!

Sommar

Naturen kring Valfjället är fantastisk alla årstider, men sommaren är något alldeles extra och erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser.

Med sitt centrala läge är Valfjället omgivet av vildmark och orörda skogar, med Valfjället som utgångspunkt finns det saker att göra på för alla i familjen som önskar en aktiv semester tillsammans.

Vandra, bada, fiska, rida, paddla kanot, spela golf, vildmarkssafari och inte minst shoppping på vår fantastiska gränshandel Charlottenberg som bara ligger 8km bort!

Vi erbjuder guidade fisketurer och kajakpaddling - kontakta oss för mer info!

 • Aktuellt

  Läs om allt som händer i och kring Valfjället.

 • Välkommen till Valfjällets Toppstuga & Grillplats

  Området kring Toppstugan och grillplatsen utanför arrenderas av Valfjällets Skicenter AB. Stugan har fått en uppfräschning och går nu att hyra. Det f…

 • Nu kan drömmen bli verklighet - köp en bit av vackraste Wärmland!

  Nu kan drömmen bli verklighet - köp en bit av vackraste Wärmland! Eget fritidshus i Valfjället med ski in/ski out läge intill Matts Olsson backen. Me…

 • Vägen till Valfjället

  Valfjället erbjuder en av södra Sveriges högsta fallhöjder och över 4 miljoner människor i Sverige och Norge når oss över dagen.

 • Valfjällets slalomklubb

  Valfjällets Slalomklubb bildades 28:e Mars 1972, samma år som den första liften på Valfjället invigdes. Slalomklubben är mycket aktiv och har en bred…

 • Matts Olssonbacken

  Visste ni att en av Sveriges just nu bästa Storslalomåkare kommer från Valfjället? Matts Olsson är uppvuxen ett stenkast från backen som numera bär h…