Covid-19

Trygg skidsemester

Mycket är sig olikt i världen nu men på Valfjället är det mesta som vanligt, även om vi gjort en del ändringar för att minska smittspridningen av Covid-19.

En ändring som skapar stor skillnad för er är att ni får avboka gratis fram till dagen före incheckningsdatum! 

Ni bokar er skidsemester via vår hemsida som vanligt, både boende, liftkort och skidhyra. Vi levererar Era skidor till stugan, Ni behöver alltså aldrig gå in i skidshopen! 

Skulle det vara så att Ni behöver byta storlek på pjäxor eller behöver hjälp med annan utrustning, går det givetvis bra att komma in i skidshopen så hjälper vi Er. Vår personal använder munskydd och visir. Plexiglas är uppsatta vid kassan och mot skiduthyrningen.

Valfjället har alltid självincheckning. Det betyder att Ni hämtar/lämnar Er nyckel vid vår in/utcheck station. Skidorna lämnas vid stugan när Ni checkar ut. Er stuga finns tillgänglig från kl.16.00 på ankomstdagen, men Ni kan komma hur sent Ni vill. Smidigt, eller hur?!

Alla boenden har utökade städrutiner. Vår städfirma torkar av alla kontaktytor såsom handtag, bänkskivor och knappar med ytdesinfektion. 

I backarna och liftköerna håller vi en stavlängds avstånd. Vi har gott om yta att åka på och i liften åker vi bara tillsammans med egna sällskapet eller ensamma. Vi har sällan långa köer utan dessa flyter på väldigt bra, men ändå - visa hänsyn!

Värmestugan är stängd efter att den nya pandemilagen trädde i kraft 10 januari 2021. 

Vi har ett flertal grillplatser runt om på anläggningen där vår personal tänder brasorna vid lunchtid. Här kan Ni grilla Er medhavda mat medans Ni ser på när barnen åker skidor. Om Ni hellre vill komma in i värmen en stund så är köken i stugorna välutrustade och det är mysigt att laga maten tillsammans med familjen. Men vill Ni lyxa till det så är Valfjällskrogen öppen och serverar både husmanskost och a la carte. Restaurangen tar in ett begränsat antal sittande gäster för att kunna hålla säkert avstånd mellan gästerna. Bra att tänka på kan vara att ta lunchen lite tidigare eller senare än vanligt för att sprida ut trycket på restaurangen. Afterski är inställt i år.

 

Vår målsättning är att minska smittspridningen samt att stödja en öppen, trygg och säker miljö för både gäster och vår personal. Det finns handsprit på väl utvalda ställen runt om på anläggningen. Viktigt att tänka på är att:

  • stanna hemma om Ni känner minsta symptom
  • Håll avstång - minst en stavlängd
  • Tvätta händerna ofta och noggrant
  • hosta/nys i armvecket
  • skicka en representant för familjen till skiduthyrning/kassa om det är möjligt

Rådgivning angående sjukdom/symptom ring: 1177

För akuta besvär ring: 112

 

Vi följer hela tiden FHM , regeringen och Slao och följer deras rekomendationer löpande!

 

Ni kan också kontakta oss för övriga frågor

tel. +46 (0)571 321 62

mail: info@valfjallet.se

 

Vi på Valfjället Skicenter önskar er välkomna till en trygg och härlig skidsäsong hos oss.

Kör försiktigt och ta hand om Er!