Längdskidspår

Fina längdspår!

När vi har natursnö finns det fina längdspår på skidstadion (2,5 km) vid Kiöln samt fina spår från skidstadion (3 km) till Valfjället. 
På sjön, några hundra meter från Valfjället, är det oftast också körda längdspår, även här krävs natursnö. 

2017 invigdes Valfjället egna längdskidspår på knappa 1 km där det varje vinter kommer finnas snö för de som hellre vill ta sig en tur på längd. Ring oss gärna för att se om längdspåret är redo för årets åkare. I år har vi tyvärr inte haft möjlighet att köra upp längdspår.

Valfjället Skicenter samarbetar också med Köla AIK när det gäller längdskidspår.

Man kan antingen starta från foten av Valfjället där det går ett elljusspår 3km bort till Köla skidstadion.
Eller så tar man bilen bort till skidstadion och startar där.

Köla AIK har en aktiv ungdomsverksamhet och bedriver träning flera dagar i veckan både för nybörjare i förskoleåldern men man har också många duktiga tävlingsåkare som satsar mot eliten.

Köla AIK arrangerar årligen längdtävlingar i området kring Valfjället. All längdåkning kring Köla skidstadion bedrivs fortfarande på natursnö vilket betyder att man är beroende av att snön kommer från ovan och inte som på Valfjället där vi kan tillverka snö med snökanoner. när snön uteblir i spåren så bedriver man längdträning i Skicentret där man använder sig av barnområderna efter att utförsåkningen är avslutat och då är det skateåkning som gäller. Spåren är för närvarande avgiftsfria. 

Om snötillgången är god så finns det även skidspår på Eda golfklubb och vid Åmotfors skidstadion
Mer info om Köla AIK och längdverksamheten hittar du om du klickar på länken nedan:

Hemsida Köla AIK