Om Valfjället

Vinter

Valfjället har funnits sen 1972.
På anläggningen finns allt nära till hands och det är ski in – ski out från Drömbyn till backarna. Här njuter man lugnet i en familjär atmosfär och det är lätt att hitta på den lilla anläggningen med det stora hjärtat!

Valfjället är inget fjäll utan ett berg där varje nedfart är noga planerad för att ge bästa skidåkningen och utsikten är magnifik på toppen med utsikt över landskapet! Här törs du lugnt släppa barnen fria!

Sommar

Naturen kring Valfjället är fantastisk alla årstider, men sommaren är något alldeles extra och erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser.

Med sitt centrala läge är Valfjället omgivet av vildmark och orörda skogar, med Valfjället som utgångspunkt finns det saker att göra på för alla i familjen som önskar en aktiv semester tillsammans.

Vandra, bada, fiska, rida, paddla kanot, spela golf, vildmarkssafari och inte minst shoppping på vår fantastiska gränshandel Charlottenberg som bara ligger 8km bort!

Vi erbjuder guidade fisketurer och kajakpaddling - kontakta oss för mer info!

 • Aktuellt

  Läs om allt som händer i och kring Valfjället.

 • Välkommen till Valfjällets Toppstuga & Grillplats

  Toppstugan & Grillplatsen Uppe på Valfjällstoppen finner ni vår toppstuga. Med sin natur och fina utsikt är det ett härligt ställe att ta en paus på…

 • Vägen till Valfjället

  Valfjället erbjuder en av södra Sveriges högsta fallhöjder och över 4 miljoner människor i Sverige och Norge når oss över dagen.

 • Att göra

  Förutom att åka skidor så finns det massor att göra på och kring Valfjället även på vintern.På vår sjöar och vattendrag så är det ofta perfekt skrids…

 • Valfjällets slalomklubb

  Valfjällets Slalomklubb bildades 28:e Mars 1972, samma år som den första liften på Valfjället invigdes. Slalomklubben är mycket aktiv och har en bred…

 • Matts Olssonbacken

  Visste ni att en av Sveriges just nu bästa Storslalomåkare kommer från Valfjället? Matts Olsson är uppvuxen ett stenkast från backen som numera bär h…